BANESYKLING

GSK har en lang tradisjon med banesykling


Banesykling har blitt arrangert helt siden slutten av 1800-tallet. Det første VM i Bane ble avholdt i 1893. Norge fikk sin første verdensmester på bane i 1894, ved Wilhelm Henie. I 1972 ble Knut Knudsen olympisk mester i disiplinen 4000m individuell forfølgelse og han har i tillegg en gull, to sølv og en bronse fra VM. May Britt Våland vant bronse i VM Bane 1995, og Anita Yvonne Stenberg tok bronse i VM 2019. Banesykling internasjonalt består av ti disipliner, som er delt inn i tre kategorier. 

Norge har to innendørs-velodromer, én i Sola (2020) og én i Asker i (2023/24), samt en utendørs bane i Levanger (2021)


Tidligere banesyklister fra GSK:Velodromen i Asker

NCF på sin nettside kan melde om en voldsom aktivitet på Langenga i Asker om dagen, både ute og inne. Byggingen av selve velodromen startet 21. juni, og nå er allerede reisverket rundt hele banen ferdigstilt.

Neste trinn er å bygge det ytre gjerdet, altså det som skiller selve banen og publikum. Peter Junek, som er banekonstruktøren, regner med en byggetid på ca. 10 dager. Deretter begynner de å legge selve kjøreflaten. Dette er ganske tidkrevende og krever stor nøyaktighet.

Går alt etter planen så begynner dette arbeidet i uke 28, og kjøreflaten beregnes ferdig montert i løpet av uke 33.

Vi går inn i det siste halvåret med bygging og har sommerfugler i magen. Nå har vi til og med en grunn til å glede oss til vinteren!