PARASYKLING

Parasykling

Klubbens fremste parautøver er Suzanna Tangen. Suzanna er en håndsyklist i klassen WH4 og ble med på landslaget i 2019
Hun kan se tilbake på flere sterke prestasjoner i både EM, VM og OL.  

Rittprogram 2023 (foreløpig)

World Cup #1 - 20.-23. april - Italia

World Cup #2 - 4.-7. mai - Ostend, Begia

World Cup #3 - 26.-29. mai - Alabama, USA

NM Tempo - 22. juni - Sandnes

VM - 9.-13. august - Dumfries, Skottland

EM - 17.-20. august - Rotterdam, Nederland

Sykling er en flott idrett for alle med funksjonsnedsettelse. Parasyklingsatsingen til NCF inkluderer rekruttering av nye utøvere, koordinering av konkurranser, organisering av treningsleire og samlinger, klassifisering, treningsstøtte og etablering av et landslag. Det er fire typer sykler som brukes i parasykling: tandemsykkel for svaksynte/blinde, håndsykkel for rullestolbrukere, tilpasset sykkel for arm- eller benhandikap som CP eller amputerte, og trehjulssykkel for personer med en nevrologisk tilstand der de ikke er i stand til å balansere.


Suzanna Tangen med 3. plass i World Cup

24.04.2023

Suzanna kjørte råtass med håndsykkel under World Cup i Maniago, Italia i helgen. Hun ble nr. 3 etter østeriske Svetlana Moschkovich og kinesiske Xiumin Li. Kjempegøy at Suzanna klarer å beholde sin posisjon på topp 3 også denne sesongen. Suzanna tok podiumsplassen i øvelsen tempo og klasse WH4. På fellesstarten ble det en god 5. plass.

Christian Gyldenøhr imponerte også i Italia i klasse MH3. Han ble nr. 12 på tempo, kun 48 sekunder bak vinner Johan Quaile fra Frankrike, der det var 44 startende.

Vi gratulerer med gode resultater i årets første landslagsritt, og ser frem mot neste WC i Ostend, Belgia første helgen i mai