Feirer ny avtale

25.07.2023

BESTO MED GLANS: JONAS ABRAHAMSEN OVERBEVISTE I TOUR DE FRANCE-DEBUTEN. NÅ BLIR DET NOEN ROLIGE DAGER MED KJÆRESTEN MARGRETE SKAUGEN 

- Kan nok ikke legge meg på sofaen

PARIS: Jonas har tatt Frankrike med storm de siste ukene, nå venter noen rolige dager med kjæresten og familien. 

TA: Mats Lunder

Det er to måneder siden Jonas Abrahamsen (27) sist var hjemme i Skien, men nå får han omsider litt fri før han forhåpentlig skal i gang igjen utover høsten.

– Jeg flyr hjem fra Paris mandag kveld, så reiser vi en tur ut på hytta til familien til kjæresten min. Den ligger på Nøtterøy, og det skal bli deilig. Etter noen dager langs kysten reiser jeg nok hjem til Kleiva på fredag. Man må være litt hjemme også, sier Abrahamsen.

Kjæresten Margrete Skaugen fra Oslo kom ned til Frankrike med familien de siste dagene av Tour de France. Nå skal de nyte noen dager sammen, mens Jonas hviler etter det utmattende treukersrittet.

– Det blir litt roligere noen dager, men jeg kan nok ikke legge meg på sofaen. Jeg får holde meg litt i gang, smiler den blide Kleiva-gutten.

Flere beilere

Jonas Abrahamsens suksess i årets Tour de France kom overraskende på mange. De gode prestasjonene toppet seg med en 3. plass på 18. etappe. Etter en hel dag i brudd.

– Det har gått over all forventning. Jeg var jo egentlig ikke tatt ut, og jeg var i utgangspunktet ikke med i det offisielle programmet, men sto litt ute på siden i bladet. Da er det ekstra gøy at det har gått så bra. Jeg hadde ikke trodd det, forklarer Abrahamsen.

Den offensive kjørestilen hevet øyebryn langt utover de norske landegrensene, og flere av Tour de France-lagene har sjekket kontraktstatusen til «Grenlandsplogen».

– Dag Otto Lauritzen og Thor Hushovd sa at det var flere av de andre lagene som forhørte seg om meg. Det er gøy å høre. Nå har jeg signert ny kontrakt med Uno-X, så det blir det ingen overgang uansett, fortsetter han fornøyd.

I Tour de Frances siste dager signerte nemlig skiensgutten ny kontrakt med Uno-X ut 2026. Han var aldri tvil om hvor han ville sykle de neste årene av karrieren.

– Jeg kunne sikkert ventet ut kontraktstiden og fått gode tilbud fra andre lag, men Uno-X viser at de har troen på meg ved å ville signere kontrakt med meg allerede nå, før den opprinnelige avtalen går ut. Jeg går litt opp i lønn, men den lønna er god uansett. Jeg har mer tro på et godt miljø og god trygghet for å prestere best mulig som syklist i årene fremover, sier den sympatiske 27-åringen.

Godt miljø

Jonas Abrahamsen roser opplegget til det norske sykkellaget, og avslører at det gode miljøet frister andre toppsyklister i feltet.

– Trenere og ledere snakker norsk, og miljøet er veldig godt. Det synes jeg er en fordel. Alexander Kristoff og flere av de som har vært i store internasjonale lag sier at alt er på høyde med de andre lagene i Uno-X. Treningsopplegg, utstyr og alt. Edvald Boasson Hagen har også sagt at han kunne tenke seg å ta del i dette miljøet en gang i fremtiden, avslører Abrahamsen.

– Vi har lært litt om Tour de France dette året og hvis vi er med neste år, så vil vi nok også prioritere høydeopphold i oppkjøringen. Jeg synes slike treukers Grand Tour-ritt passer meg bra. Jeg kunne godt syklet Spania Rundt i høst, jeg, legger han til.

26. juli tas VM-laget ut. Jonas Abrahamsen håper han er en av seks ryttere som representerer Norge i Glasgow i starten av august.

– Tour de France har jo vært en drøm som nå har gått i oppfyllelse. VM er en annen drøm. Det hadde vært veldig gøy og vært med i den VM-troppen, sier toppsyklisten.

Jonas Abrahamsen er en av de få som er så heldige å leve av hobbyen sin. Den altoppslukende interessen har ført til at Jonas sin kjæreste også har begynt å sykle.

– Margrete begynner å interessere seg veldig for sykling. Hun har kjøpt både landeveis- og sykkelcross-sykkel. I tillegg har hun blitt spinninginstruktør. Det blir sikkert noen sykkelturer de neste ukene, avslutter Jonas før han gjør seg klar for hjemreisen fra Paris.