Jonas imponerte alle

21.07.2023

Kasper Asgreen tok en overraskende seier på Bourg-en-Bresse, hans første i Tour de France, da han holdt unna sprinttoget sammen med sine utbryterkompanjonger Pascal Eenkhorn og Jonas Abrahamsen som bekledde pallen på den 18 etappen under siste uke av årets Tour. Den største favoritten Jasper Philipsen måtte nøye seg med fjerdeplass. 

Asgreen leverte Soudal-Quick Steps første etappeseier i år og den tredje for Danmark etter Mads Pedersen og Jonas Vingegaard. Sistnevnte beholder den gule trøya. Alikevell må det mest imponerende være Jonas Abrahamsen sin 3 plass. Han er tross alt ikke kategorisert som World Tour rytter.

ASGREEN, CAMPENAERTS OG ABRAHAMSEN I SPISS

152 ryttere startet på etappe 18 i Moûtiers klokken 13.40. Kasper Asgreen (Soudal-Quick Step) var den første angriperen, men fikk raskt selskap av Victor Campenaerts (Lotto-Dstny) og Jonas Abrahamsen (Uno-X). Etter 7 km hadde de skaffet seg en avstand til hovedfeltet på 1'48''.
Lagene Jayco-AlUla, DSM-Firmenich og Alpecin-Deceuninck satte fart på feltet etter det. I nesten  halvparten av etappen var forspranget stabilt rundt ett minutt. 

Abrahamsen tok de to KOM-poengene på Chambéry-le-Haut (km 62) og på toppen av Côte de Boissieu (km 105) hvor et angrep fra feltet, som involverte Pascal Eenkhorn (Lotto-Dstny), den lokale rytteren Simon Guglielmi (Arkea-Samsic) Anthony Turungi Quinten (Arkea-Samsic) og Anthony Turungi Quinten).

EENKHORN FORSTERKER LEDEGRUPPEN

Eenkhorn rykket sef fra hovedfeltet med 65 km igjen. Campenaerts ventet på ham og de to Lotto-Dstny-rytterne tok igjen Asgreen og Abrahamsen og gjorde det til en ledende kvartett 58 km før slutt. 

Abrahamsen tok også spurtpoengene i mellomsprinten mot en meget motivert Eenkhorn mens Mads Pedersen (Lidl-Trek) ikke viste noe interesse for å utfordre Philipsen om den grønne trøya. 

I den siste timen av løpet tok Bora-Hansgrohe og Lidl-Trek over fra DSM-Firmenich, Alpecin-Deceuninck og Jayco-AlUla i spissen for et jagende hovedfelt, da de 4 i tet hadde mindre enn ett minutts forsprang.

HOVEDFELTET MISLYKKES I JAKTEN PÅ TETGRUPPENovedfeltet mislykkes i jakten på 

Campenaerts fikK prisen som den mest offensive rytteren under dagens etappe. Alle 4 jobbet intens for å holde et stadig nærmere hovedfelt fra livet.  Hovedfeltet nærmet seg faretruende med 40'' ledelse ved 20-km til mål, 20'' med 10km igjen og mindre enn 10'' innen de siste 3km. 

Campenaerts ga alt de siste kilometerene med en oppgave om å lede Eenkhorn ut til spurten, men det var Abrahamsen på hjulet og Asgreen som timet sprinten til perfekt. Asgreen tar spurten etter at Jonas Abrahamsen ble satt litt i døden 300 meter før mål når Eenkhorn gikk tom. Jonas måtte åpne spurten og da blir han sjanseløs mot to verdensklasse klassikerryttere 

Det Jonas har gjort i dag er så imponerende at man nesten ikke tror det man er med på. 

– Det er helt vanvittig. Abrahamsen slutter aldri å imponere. Jeg er mektig imponert, sier Hushovd i TV 2 studioet.