Jonas tok siste stikk

11.09.2017
foto: Pål Westgaard
foto: Pål Westgaard

Sammen med Syver Wærsted sikret Jonas Abrahamsen for dobbeltseier til Grenland SK og Uno-X Hydrogen Development Team på sesongens siste Norgescupritt

Uno-X kollega Audun Fløtten ledet cupen med solid margin før helgas finale, og med fjerdeplassen i dag var sammenlagtseieren i boks.

NESTEN FOR WESTGAARD
Forrige helgs sammenlagtvinner fra Roserittet var tilbake i god form også denne helga, og tok femteplassen i Gylne Gutuer. Men det kunne fort blitt en ny dag på pallen for klubbrytteren fra Asker CK.

– Jeg kom meg i et tremannsbrudd på slutten av første runde. Da rytteren fra Ringerike veltet, var det meg og Asbjørn Slagtern Fjellvåg som lå å kjørte partempo til det var to runder igjen, forteller Westgaard.

Duoen ble spist av forfølgergruppa på åtte, derav tre fra Uno-X Hydrogen Development team inkludert sammenlagtleder for Norgescupen Audun Fløtten.

– Det ble mye støting og frem og tilbake før (Jonas) Abrahamsen kom avgårde og det stoppet i gruppen vår. Det ble mye støting også på siste runde, hvor Fløtten og (Eirik) Bruland kom avgårde mot slutten. Til slutt prøvde jeg å tette luken til de to med Syver (Wærsted) på hjul, også gap'et han og sørget for Uno-X dominans. Bruddet ble egentlig satt litt sjakk matt når de hadde tre mann der fremme, sier Westgaard, som til slutt ble nummer fem, like bak sammenlagtvinner Fløtten.

Topp 3 menn senior

1. Jonas Abrahamsen, Grenland SK/Uno X Hydrogen Development Team, 4:05:54
2. Syver Wærsted, Grenland SK/Uno X Hydrogen Development Team, 4:06:07
3. Eirik Bruland, Sparebanken Sør, 4:06:07