Nå er Jørn (59) verdens beste

05.08.2023

🥇Jørn Fjeldavlie, Norway
🥈Bob Pears, Scotland
🥉Mike Twelves, England

– Jeg trener rundt 800 timer i året for dette

Varden: Nils-Tore Olsen

59-åringen fra Skien har fysikk de fleste kan misunne han, enten du er 25 eller 50. Han trener flere hundre timer i året og mange av dem er sammen med skiens nye sykkelkomet – Jonas Abrahamsen.

Fredag kveld kunne Jørn strekke armene i været og juble for sin verdensmestertittel i sykling for veteraner (klasse 60–64 år).

– Jeg har tatt sølv to ganger tidligere. Nå er jeg veldig godt fornøyd med å vinne VM, sier mesteren på telefon fra Skottland dagen derpå.

– Det kommer riktignok litt sent, men bedre sent enn aldri, humrer han.

800 timer

Ikke tro at å vinne en veteranklasse går av seg selv, eller at det skjer etter noen spinningtimer på treningssenteret.

– Jeg trener rundt 800 timer i året og er så heldig at jeg av og til får trene med Jonas. Det er tøft, og jeg må jobbe for å henge med.

– Åssen er nivået i VM for veteraner?

– Det er nok som i eliteklassen under norgescupen. Den store forskjellen for meg er at når jeg er med der trenger jeg ikke å vinne.

Når jeg kjører Norgescup i eliteklassen, er jeg stort sett fornøyd med å henge med og fullføre løpet. Her var det jo om å gjøre å vinne, så det ble hardt nok.

Vant spurten

Under fellesstarten var det hele 127 deltakere. Fjeldavlie vant den 87 kilometer lange løypa og beseiret britene Rob Pears og Mike Twelves i spurten. Han kom i mål på 2,14:57.

– Løypa var altfor kort, synes jeg. Men jeg fikk jo ikke gjort noe med det, så det var bare å gjøre det hardt nok underveis.

– Kjenner du noen av konkurrentene fra tidligere?

– Nei, men det var med flere tidligere proffer. Nivået var bra og det re mange som trener mye. Jeg pleier å spøke med at «Hvis du ser oss bakfra, så ser det ut som seniorklassen».

Feiret med måte

De fleste som kan henge et VM-gull rundt halsen ville nok vært ute og feiret hele natten. Ikke Jørn!

– Det ble en stille og rolig feiring. Vi skal reise videre til Glasgow for å se Jonas Abrahamsen sykle søndagens fellesstart. Det er en lang og krevende løype, og hvis Jonas får lov til å gå i brudd kan han henge med helt inn. Jeg gleder meg veldig til å se det løpet, avslutter Skiens ferske verdensmester, som syklet konkurransen rett utenfor Dundee.