NM Sykkelkross 2025

31.05.2024

GSK er blitt tildelt NM Sykkelkross i 2025. Endelig datoer ikke bestemt, men sannsynligvis i oktober.
Den nyheten ble godt mottatt av elevene på sykkelskolen 😊

Her er teksten i Vardens artikkel:

Denne uken ble det klart, Grenland Sykleklubb skal arrangere NM i Sykkelkross i 2025.

– Det er veldig stort. Vi må gjøre mye ut av det her, og det krever selvfølgelig mer enn når vi vanligvis arrangerer. Det krever mye, men vi gleder oss. Vi er heldige som har en klubb som har fått mye erfaring med dette nå, men NM er noe annet, forteller han oppspilt etter at gjengen på «Sykkelskolen» har satt i gang onsdagens treningsøkt.

Sykkelkross er en idrett som stadig vokser, men den er kanskje ikke allment kjent for alle.

– Vi har jo mange grener. Landevei er det aller mest kjente, som er det du typisk ser på TV. Som Tour de France. Terrengsyklingen er nok også noe som er kjent for de fleste, men sykkelcross er mer eller mindre midt mellom. Det blir kjøring i Fritidsparken, men ikke i skogen. Det blir på et åpent område, nærmest et slags jorde med sanddyner, gjørme og hinder, forklarer han.

Verdensmestere

Det er flere store syklister som startet sine karrierer i gjørma. Mathieu van der Poel er blant annet en stor legende i grenen. Han har i ettertid gjort det stort i sykkelscenen, og er verdensmester.

– Det er en gren som vokser hvert eneste år her i Norge. Vi er på god vei. Det motiverer jo når noen av verdens største og beste syklister kommer fra grenen, sier Tiedemann Hansen.

Aktiviteten i klubben er noe han verdsetter høyere enn mye annet.

– Det skjer så mye, og det er vi glade for. Vi har lyst til å arrangere ting, for det skaper et miljø. Det er også en av årsakene til at rekrutteringen har tatt seg opp, tror vi.

– Hvordan står det til i klubben om dagen?

– Vi var langt nede under pandemien, men det vi ser nå gleder meg veldig. Vi måtte riste det av oss, og bygge opp på nytt. Blant annet med sykkelskolen, som har blitt veldig populær, avslutter han.

artikkel i Varden 31.05.2024: