Så nær drømmedagen

22.07.2023

Varden: Jonas Abrahamsen var så nær å få oppfylt sin store drøm idet Tour de France nærmer seg oppløpet

Jonas Abrahamsen var så nær å få oppfylt sin store drøm idet Tour de France nærmer seg oppløpet.Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

Skien: – Det hadde vært gøy å kjempe om en seier, sa skiensmannen da Varden snakket med han søndag, etter imponerende innsats i sin tour-debut.

Lovordene har kommet tett for 27-åringen, som ikke våget å tro på en plass på Uno-X-laget som skulle debutere i det prestisjetunge rittet.

Plassen kom, og aktive Abrahamsen har levert etapper som har blitt lagt merke til.

I starten av denne uken mente han å se et par etapper som kunne passe godt med tanke på å kjempe om seier, og torsdag ble det vist i praksis.

Kunne klart det

Abrahamsen kom seg med i et brudd, som viste seg å holde helt inn. Han var først over de to stigningene og vant den innlagte spurten underveis.

I spurten måtte han imidlertid se seg slått av Kasper Asgreen.

– Jeg er skuffet over at jeg havnet i «dødens» på slutten, hvis ikke hadde jeg klart å ta det her. Men ellers må man jo være fornøyd med en tredjeplass, sa Abrahamsen til TV 2.

Innsatsen fikk likevel skryt fra mange kanter.

– En av de sterkeste

– Helt vanvittig. Jonas Abrahamsen slutter aldri å imponere. Det han gjorde i dag, var stor sykkelidrett, sa TV 2s sykkelekspert, Thor Hushovd.

Lagkamerat og Uno-X-lagets største profil, Alexander Kristoff, sparte heller ikke på rosen, meldte VG.

– Det er sykt imponerende det han har gjort. Han kommer inn fra siden etter å ha vært skadet. Nå er han virkelig på toppen snart. Han ser ut som en av de sterkeste rytterne der ute nå, sa Kristoff om telemarkingen.

– Han har kjørt sinnssykt hele touren. At han får seg en tredjeplass nå, det er fullt fortjent, sa Tobias Halland Johannessen til samme avis.

Også etappevinner Kasper Asgreen hyllet Abrahamsen og de øvrige rytterne i bruddet som stakk av og holdt unna.

– Jeg kunne ikke gjort det uten dem. De var alle utrolige. Pascal, Jonas og Victor, i dag hadde vi alle fortjent å vinne med tanke på den jobben vi la ned, sa Asgreen.