Vellykket banesamling

04.12.2023

Grenland Sykleklubb og norsk sykkelsport er avhengig av mange ildsjeler. Denne gangen er det grunn til å trekke fram Espen Hillmann og Rolf Morgan Hansen.
Resultater ble en meget vellykket banesamling, og mellom 20 og 30 nye akkrediterte syklister fra IF Frøy og Grenland SK. 

Denne helgen gjennomførte av fem kurs i den nye velodromen i løpet av samlingen til Grenland SK og IF Frøy. 

Lørdag var det to introduksjonskurs og to A1-kurs (som gir rett til å trene i grupper på velodromen).

Søndag var det A2-kurs (som gir mulighet for å delta i konkurranser i de 17 offisielle UCI-øvelsene på bane).

Kursene fikk skryt av mange banesyklister – for eksempel OL-mester Knut Knudsen og tidigere banesyklist Svein Langholm. De mente kursene var profesjonelle og nyttige – og viktig for alle som vil sykle på bane.

Tidligere banesyklist og sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen stilte med sykkel fra 1973, og fikk akkreditering. Han har tidligere vært en smule skeptisk til nødvendigheten av kursene, men mente etterpå at de var veldig bra.

Kursene er utviklet av Sebastian Kartfjord og andre i miljøet rundt velodromen på Sola. De også har all grunn til å ta til seg de gode ordene fra baneveteranene.

Kursene lørdag og søndag var de første for klubber i velodromen – som ikke offisielt åpner før 13. januar 2024. At det alt er full aktivitet i velodromen er bra for videre drift. Det er planlagt kurs i ukedager. 

Grenland Sykleklubb har nå 20 akkrediterte ryttere til å sykle på velodrom.

Vi holder på nå å planlegge flere kurs, treninger, samlinger og ikke minst testritt både i regi av oss og velodromen etter nyttår. Nærmere informasjon om dette kommer. Vi håper så mange GSK'ere som mulig tar akkrediteringskurs og blir med på aktiviteter.